Ustna

Ko greš k zobozdravniku z nasmehom

Zobozdravstvena klinika Ustna Medicina je pred tremi leti obogatila mestno življenje v prestolnici. Ko se odpravimo na sprehod po Ljubljani, nas pot skoraj zagotovo ponese tudi na Nazorjevo ulico, kjer iz mestnega vrveža vstopimo v prijetno okolje pomirjujočih barv in prijaznih nasmehov. Pozitivna energija in zakladnica znanja ter odgovori na vse tegobe, ki pestijo ustno votlino, nas popeljejo v novo dimenzijo zobozdravstvene oskrbe. Zobozdravnik je bil od nekdaj ‘bavbav’. A saj veste, kaj pravijo – strah je na zunaj velik in mogočen, notri pa votel, brez prave vsebine. Že na začetku sta idejni vodji, dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med., in Matej Pirtovšek, dr. dent. med., na prvo mesto postavila storitve na najvišjem nivoju ter pacienta z vsemi njegovimi strahovi.

Preberi več

Ortodont

Kaj ima ortodontsko zdravljenje opraviti s poletno vročino?

Vsekakor lahko povlečemo nekaj vzporednic. Prvič, ko pomislimo na poletje, se nam v mislih takoj prikažejo peščene plaže, kopalke, poležavanje ali nam ljube športne aktivnosti. Skratka, vsak najde nekaj, kar najraje počne v poletnem času. In pri tem najlaže pozabimo, da imamo nameščen ortodontski aparat, se sprostimo v poletnih radostih ter si privoščimo vse, o čemer smo sanjarili med letom.

Preberi več

Ethos-Logos-Pathos-

3 besede, ki predstavljajo vrednote Ustne Medicine

Če se povzpnete do sprejemnice klinike Ustna Medicina, vas najprej pozdravi napis s Hipokratovo zaprisego. Trije stavki, ki morajo voditi slehernega (zobo)zdravnika pri obravnavi pacienta, nam hkrati pomenijo tudi usmeritev za doseganje vašega zdravja, ustne higiene in primernega poteka terapije – trojčka Ustne Medicine, ki ga verjetno bralci Dentopedie že dobro poznate.

Preberi več

koreninsko zdravljenje

Koreninsko zdravljenje (endodontija)

Koreninsko zdravljenje ali endodontija je izredno zahteven postopek zdravljenja, s katerim odstranimo z bakterijami okuženo ali poškodovano tkivo iz notranjosti zoba. Zdravljenju koreninskih kanalov posvečamo v Ustni Medicini veliko pozornosti, saj so le ustrezno zdravljeni in oskrbljeni mrtvi zobje primeren temelj za plombiranje ali protetično nadgradnjo. To pa je tudi edini način, s katerim zagotovimo odsotnost vnetja v kosti (granulom). Telo tako ni več obremenjeno z bakterijami in tudi ne z dražečimi vplivi polnilnega materiala.

Preberi več