Despacito

Polletje smo že tradicionalno zaključili s timbildingom v objemu čudovite Istre. Dnevni del namenimo izobraževanju in pogledu v prihodnost Ustne Medicine, večer pa pogledu v dušo in sproščenemu druženju. Glede na nenehno povečevanje števila članov naše ekipe je spoznavanje zunaj zidov klinike pravzaprav zahtevno delo. Šele na samem timbildingu spoznaš njegovo bistvo. Ne gre samo za to, kaj se bomo novega naučili, ampak predvsem, kaj bomo novega spoznali drug o drugem. In prav to je neprecenljivo.

Beri naprej

Prvi v Sloveniji!

Spet smo postavili mejnik v slovenskem ortodontskem prostoru. Kot že davnega leta 2011 sem prvi v Sloveniji začel uporabljati nevidni incognito nesnemni ortodontski aparat, ki se ga namesti na notranjo stran zob. Takrat je bila to velika revolucija pri zdravljenju zobnih in čeljustnih nepravilnostih. Ne le pri nas, tudi v bližnji okolici se je ta način zdravljenja počasi prebijal do specialistov. Seveda je sedaj to že standard v številnih ordinacijah, ki se ukvarjajo z zdravljenjem položajnih nepravilnosti zob in čeljusti.

Beri naprej

Že več kot 4000 vas je!

V zadnjih štirih letih, odkar deluje klinika Ustna Medicina, smo se srečali s številnimi pacienti, ki so iskali zobozdravstveno oskrbo. Skozi vrata naše klinike je tako stopilo že več kot 4000 ljudi. Še posebej veseli smo, da je bila naša 4000. gostja Mojca Bukovnik, ki je bila na prvem posvetu v naši kliniki in jo v prihodnjih dneh čaka prvi poseg. Mojca nam je ob tem zaupala nekaj svojih vtisov ob obisku Ustne Medicine.

Beri naprej

Kol v zemlji ali koliščarji

Koliščarji so ena izmed mojih ljubših asociacij, ki jih uporabljam pri razlagi pomena parodontalne bolezni ali kako se premikajo zobje pri ortodontskem aparatu. Že beseda mi je všeč (njen zvok pri izgovarjavi ima tak pravi kleni slovenski značaj). In koliščarji so bili eni prvih evropskih naseljencev na našem prostoru. V svojem vsakdanu so uporabljali kole. Slednje so vehementno zabijali v zemljo in nanje obešali razne stvari, najraje svoja domovanja.

Beri naprej