01 23 23 235
01 23 23 235
Naročite se na BREZPLAČEN POSVET
Od ust do ust
 
Mikroskopsko zobozdravstvo
 
CELOSTNA obravnava
pacientov
 
Poglobljena sodobna
DIAGNOSTIKA
 
Odženemo strah in zadržke
pred zobozdravnikom
Mnenja pacientov
"Od prve težave z zobmi in obiskom vašega centra cenim človeški, iskren in prijazen pristop."
"Sem zelo zadovoljen z zobozdravnikom in ustno higieničarko... "
"Spet se široko smejim in krohočem.... "

Diagnostika

Postavitev pravilne diagnoze je pri ustnem zdravju bistvenega pomena. Mnoge bolezni ustne votline se lahko razvijajo daljše časovno obdobje. Običajno gre za procese, ki jih sprva ne zaznamo tudi več let, vendar ko nastopijo težave je običajno že prepozno in je bolezen napredovala. Pri odkrivanju parodontalne bolezni ali krvavečih dlesni je pravilna in pravočasna diagnoza še posebej pomembna, saj se simptomi te zahrbtne bolezni pojavijo pozno, ko je narejene že veliko škode in so posledice največkrat nepopravljive. S sodobnim pristopom je odkrivanje parodontalne bolezni veliko lažje, pravočasna diagnoza pa omogoča hitro in ciljano zdravljenje.            

V kliniki Ustna Medicina pacientom s posebnim pregledom dlesni določimo stopnjo parodontalne bolezni in na podlagi računalniških meritev določimo natančen proces zdravljenja ter pričakovane končne rezultate. S postopki ugotavljanja in nadalje zdravljenja parodontalne bolezni, na dolgi rok preprečimo težave kot je umik dlesni in posledično izpadanje zob.

Postopek odkrivanja parodontalne bolezni s sodobno diagnostiko


 
1. Rutinski pregled ustne votline s katerim odkrivamo površinske težave, ki jih zaznamo s prostim očesom.

2. Digitalni rentgenski posnetek ustne votline – ortopan. Včasih za natančnejšo in področno omejeno diagnozo naredimo še manjše – lokalne posnetke. Rentgenska slika nam namreč pokaže, kar je očem skrito. Najbolj nas zanima kaj je pod dlesnijo, ali je ta prizadeta in koliko je prizadeta kost. Na posnetku iščemo tudi morebitne druge težave.

3. Poglobljeno zbiranje meritev, ki nam povedo, kje so obzobna tkiva prizadeta in v kakšni meri. V pogovornem jeziku se temu reče »merjenje žepov«. Klasičen način meritev se opravi s posebno parodontalno sondo, najmodernejši način pa z računalniško sondo. Postopek nam omogoči, da vse značilnost obzobnih tkiv prenesemo na papir in tako dobimo končno sliko stanja v vaših ustih.

4. Neizogibna pripomočka, ki so v naši kliniki stalna praksa je uporaba digitalnega foroaparata in intraoralne kamere. Imeti realne posnetke vašega stanja v ustih na dan pregleda kot tudi med in po terapiji je neprecenljivo.

5. V zadnjem času se v veliki meri poslužujemo tudi laboratorijskih bakterijskih testov. Ti nam lahko natančno povedo, katere bakterije imamo v ustih in obzobnih tkivih, koliko bakterij je prisotnih in kako nevarne so. DNA humani test pa nam pove ali smo tudi genetsko nagnjeni k parodontalni bolezni.


Preberi več:


Naročite se na BREZPLAČEN POSVET