01 23 23 235
01 23 23 235
Naročite se na BREZPLAČEN POSVET
Od ust do ust
 
Mikroskopsko zobozdravstvo
 
CELOSTNA obravnava
pacientov
 
Poglobljena sodobna
DIAGNOSTIKA
 
Odženemo strah in zadržke
pred zobozdravnikom
Mnenja pacientov
"Z vašim delom sem bila zelo zadovoljna."
"Še enkrat se zahvaljujuem dr.Pirtovšku, ki me je znal pritegniti, da sem se odločila za ta korak.... "
"Zelo sem zadovoljna in vsa pohvala njegovemu strokovnemu delu ter prijaznem odnosu... "

Dvig sinusnega dna

Pri izgubi zob v čeljustni kosti, se pogosto zgodi, da preostala kostnina po višini ni dovolj za trdno oporo zobnemu vsadku. Razlog se skriva v čeljustni votlini ali sinusu, ki je z zrakom napolnjen prostor v zgornji čeljustnici, ki zmanjšuje obstoječo kostno količino. Da bi zagotovili zadosten volumen kosti za vgradnjo implantata je potrebno narediti dvig sinusnega dna, ki v tem primeru predstavlja edino možnost za zobni vsadek. Pri postopku dvignemo sinusno sluznico in jo nadomestimo oziroma ji dodamo manjkajočo kost.

V kliniki Ustna Medicina operativni poseg dviga sinusnega dna izvaja kirurg pod lokalno anestezijo. Postopek je popolnoma neboleč in varen za zdravje pacienta. Poseg se začne z majhnim rezom z notranje strani ust v predelu, kjer dlesni mejijo na sinus. Ko je zagotovljen dostop do sinusa, se dvigne njegova membrana, da se naredi prostor za vstavitev umetne kosti.
 
Umetna kost je sestavljena iz granul, ki pospešujejo regeneracijo naravne kosti, da bi se povečal volumen kosti za vgradnjo implantata. Po vstavitvi umetne kosti se odprtina zapira s šivanjem. Možni stranski učinki takšnega posega so otekanje in občutljivost, vendar praviloma izginejo znotraj 48 ur od posega.
 
Naročite se na BREZPLAČEN POSVET