01 23 23 235
01 23 23 235
Naročite se na BREZPLAČEN POSVET
Od ust do ust
 
Mikroskopsko zobozdravstvo
 
CELOSTNA obravnava
pacientov
 
Poglobljena sodobna
DIAGNOSTIKA
 
Odženemo strah in zadržke
pred zobozdravnikom
Mnenja pacientov
"Vaše delo poteka brez naglice in človek dobi tisti prijeten občutek, ki mu pravimo - ZAUPANJE. "
"Sem izredno zadovoljna z opravljeno storitvijo..... "
"Ne morem verjeti, da bom to zdaj napisala, a - kar z veseljem hodim k vam.... "

Imeti ali ne imeti mrtve zobe?

04.01.2017
Vsak zob je sestavljen iz zobne krone, tj. vidni del v ustih, in zobne korenine, tj. del zoba, ki je vsajen v kost. Podobno kot pri ledeni gori, katere večji del je potopljen v morje, je tudi pri zobeh. Korenina je skrita pod robom dlesni in od zdravja le-te je odvisen dolgoročni obstoj zoba v ustih. Krona je tista izpostavljena vplivom dogajanja v ustih, zato je tudi prekrita z najtršo snovjo v človeškem telesu, tj. sklenino.
Ustno votlino naseljuje več kot 600 različnih vrst bakterij. Zaradi pomanjkljive ustne higiene in/ali nepravilnega ščetkanja zobnih površin, predvsem medzobnih prostorov in medzobnih ploskev zob, se na površinah, tudi če ne jemo, razvije bakterijska obloga, ki povzroča
vnetje dlesni in sodeluje pri razvoju zobne gnilobe. Hkrati se na površino zobne sklenine lepi zaostala hrana, ki, namočena v slini, ustvari
skupke belkaste vlecljive snovi. Če npr. z zobotrebcem podrgnete po neočiščeni zobni površini, boste vedeli, o čem govorimo. Ob razgradnji ogljikovih hidratov pride do padca pH, kar po domače pomeni, da na teh mestih bakterije ustvarjajo kisline, ki raztopijo sklenino in tako prodirajo v globino zoba, bolezenski proces pa se imenje zobna gniloba ali karies, ki zahteva takojšnje zdravljenje.

Vse se torej začne popolnoma nedolžno, dokler ni prepozno. Da se boste izognili neprijetnostim, je stokovno osebje Ustne Medicine pripravilo posebno poročilo, kjer boste izvedeli vse potrebno o pravilnem zdravljenju zobnih korenin in preprečevanju nastanka granuloma.

Zagotovite si brezplačno posebno poročilo

Izpolnite spodnji obrazec in na elektronski naslov boste prejeli brošuro z vsemi informacijami.
captcha