01 23 23 235
01 23 23 235
Naročite se na BREZPLAČEN POSVET
Od ust do ust
 
Mikroskopsko zobozdravstvo
 
CELOSTNA obravnava
pacientov
 
Poglobljena sodobna
DIAGNOSTIKA
 
Odženemo strah in zadržke
pred zobozdravnikom
Mnenja pacientov
"Včasih se celo bolje počutim, ko odhajam od zobozdravnika, kot pa pred prihodom... "
"Strah, ki me je spremljal že iz otroštva sedaj ostaja DOMA. "
"Iz tega razloga hodimo k dr. Pirtovšku vsi družinski člani. "

Iščete drugo mnenje

Stara modrost pravi: “Človek, ki ima dve uri, nikoli ne ve, koliko je točna ura.”

 

 
Pa vendar, ko gre za vaše zdravje in blaginjo, je bistvenega pomena, da ste popolnoma prepričani v točnost diagnoze in koristnost posega, predpisanega v diagnozi. Velikokrat se tako pacienti znajdete v situaciji, ko podvomite v strokovno mnenje.  To je popolnoma razumljivo in človeško. Naša klinika je zato zastavljena tako, da prvo in drugo mnenje pridobite kar na enem mestu. Kontroverzno?

Niti ne. Kljub temu, da želimo z vsem razpoložljivim znanjem in izkušnjami našim pacientom nuditi samo najboljše, pa ostaja dejstvo, da je zobozdravstvo v zadnjih 10 letih napredovalo veliko hitreje, kot je naša zmožnost, da vsa ta znanja in razvoj tudi dejansko osvojimo. Zato slehernega pacienta obravnavamo v terapevtskem paru. Jaz vem eno in predlagam drugo, kolega obvlada tretje in predlaga četrto. Skupaj tako pridobimo veliko boljši, tako diagnostični kot terapevtski uvid v situacijo. Za bolj kompleksne primere, kjer je potreben interdisciplinarni pristop večih strokovnjakov, pa vedno izvedemo konzilij, kjer sodelujejo vsi zobozdravniki in specialisti, od ortodonta do kirurga.

Za vse tiste, ki prihajate k nam od drugega zobozdravnika ali specialista, pa preprost napotek: ne odločajte se za nikakršen poseg, v katerega niste prepričani. Kdaj je nekdo prepričan v določeno stvar? Ko dobi odgovor na zakaj, kako, kaj, kdaj in koliko.

ZAKAJ se določena oskrba predlaga? Torej, ali verjamete v postavljeno diagnozo (problem) in  predlagano rešitev.
KAKO najti pravo pot od problema do rešitve?
KAJ točno se bo izvajalo in kakšni postopki/materiali bodo pri tem uporabljeni?
KDAJ je potrebo začeti s terapijo?
KOLIKO virov (čas, finance, podpora bližnjih) bo potrebno investirati? 

Namen drugega mnenja ne sme biti, da ste po pridobitvi le tega še bolj zmedeni in v dvomih. Drugo mnenje služi pridobitvi nove informacije, ki jo sedaj lahko primerjamo s prvotno. Namen drugega mnenja je olajšati vašo odločitev.

Drugo mnenje je priložnost, ki ji ne smete pripisovati premajhnega pomena. V sebi skriva globok uvid v določeno zobozdravstveno problematiko in zahteva veliko znanja. Več, kot ga zahteva prvo mnenje. Zato seveda tega ne smemo enačiti z brezplačnim posvetom, ki ga omogočamo vsem.  Za drugo mnenje je potreben čas, mnogokrat dodatna diagnostika in veliko znanja ter izkušenj. Drugo mnenje se zato nahaja na vrhu zobozdravstvene piramide in ne na dnu.

Če želite drugo mnenje, nas pokličite 01  23 23 235 ali nam pišite na info@ustna-medicina.com in posebej poudarite, da ga želite pridobiti. Tako se bomo bolje pripravili na vaš obisk.

Če si zmeden, se ne odločiš.
 

Pišite nam:

captcha