01 23 23 235
01 23 23 235
Naročite se na BREZPLAČEN POSVET
Od ust do ust
 
Mikroskopsko zobozdravstvo
 
CELOSTNA obravnava
pacientov
 
Poglobljena sodobna
DIAGNOSTIKA
 
Odženemo strah in zadržke
pred zobozdravnikom
Mnenja pacientov
"Končno sem našla dr. Pirtovška in njegovo sestro Ivano in odprl se mi je nov svet... "
"Če bi imela možnost tako strokovne obravnave že prej..."
"Strah, ki me je spremljal že iz otroštva sedaj ostaja DOMA. "

Paradontoza

Želite preživeti vse življenje s svojimi zobmi? To je vsekakor mogoče, a da bi vam to uspelo, se morate seznaniti s parodontozo, ki je bistven uničevalec zdravja vaše ustne votline. S sodobnim in celostnim pristopom k zdravljenju, parodontozo lahko zaustavimo in vas odrešimo neizgobnih posledic te zahrbtne bolezni.
Parodontoza je odgovor našega telesa na bakterijsko okužbo, ki se nahaja v obzobnem žepu.  Parodontoza je povezan z zobnimi oblogoma, ki se nabirajo na površini zob. Nepravilno čiščenje zob in ostanki, ki jih v stroki imenujemo plak, so odlična hrana za bakterije, ki z leti poglabljajo obzobne žepe.
 
Parodontoza poteka v več stopnjah:
1.      Vnetje dlesni (gingivitis).
2.      Začetna parodontoza.
3.      Zmerna parodontoza.
4.      Napredovala parodontoza.
5.      Izpadanje zob.

Pomembno je, da parodontozo prepoznamo pravočasno. Začetke težav nakazuje krvavenje vaših dlesni ob umivanju zob, nitkanju ali celo ugrizu trše hrane.
Začetno parodontozo nakazujejo poglobjeni obzobni žepi, ki so pri začetni parodontozi 4-5 mm, pri zmerni in napredovani pa med 4 in 7 mm ali celo vse do 8 mm.
Pri parodontozi se kost v katero je umeščen zob počasi topi in izpostavlja se vse večji del zobne korenine. Dlesen se tako počasi odmika, vse večji del zoba je viden in na koncu zobje postanejo majavi, kar vodi v izpad zob.

Zakaj parodontozo imenujemo tudi “skriti ubijalec”?
Mnogi se ob krvavenju ne zavedajo, da gre za resno obolenje in težave leta prezirajo, dokler ni prepozno in moramo svoje zobe nadomestiti z različnimi implantološkimi nadomestki. Parodontoza ne vpliva samo na stanje naših zob. Poškodovane oziroma vnete dlesni namreč bakterijem omogočajo, da prehajajo v kri in povzročajo resne težave tudi na drugih delih telesa, ne samo v ustni votlini. Tako je lahko parodontoza vzrok za različne srčno - žilne bolezni.