01 23 23 235
01 23 23 235
Naročite se na BREZPLAČEN POSVET
Od ust do ust
 
Mikroskopsko zobozdravstvo
 
CELOSTNA obravnava
pacientov
 
Poglobljena sodobna
DIAGNOSTIKA
 
Odženemo strah in zadržke
pred zobozdravnikom
Mnenja pacientov
"Zelo zadovoljen,bom priporočil še drugim. Kar tako naprej.... "
"Dr.Pirtovška cenim kot velikega strokovnjaka in toplega človeka.... "
"Ste fantastična ekipa in perfektno opravljate svoje poslanstvo."

Reženjska operacija

Reženjska operacija je edina učinkovita metoda zdravljenja napredovale parodontalne bolezni. Gre za manjši in neboleč kiruški poseg v lokalni anesteziji, pri katerem se odlušči dlesen, razkrije korenine prizadetih zob in nato odstrani vneto tkivo, nepravilne kostne defekte ter defekte na površinah korenin. Med reženjsko operacijo se lahko ustrezno preoblikuje tudi prizadeta koreninska razcepišča, ki so posledica napredovane paradontalne bolezni. S tem se ustvari boljše razmere za izvajanje ustne higiene, izboljša pa se tudi prognoza zoba.

Poseg poteka v lokalni anesteziji, je neboleč in je edina učinkovita metoda zdravljenja napredovale parodontalne bolezni. Danes sicer poznamo različne vrste laserjev, ki olajšajo in izboljšajo zdravljenje, vendar se ga lahko poslužimo šele v vzdrževalnih fazah in po tem, ko smo mehansko odstranili obloge iz zobnih korenin.

Danes je z natančnimi tehnikami, mikroinštrumentarijem in različnimi postopki reženskih operacij možno popravljanje večjih odmikov dlesni, zagotavljanje zadostne širine poroženele dlesni ob implantatih, estetsko mikrokiruško podaljšanje kliničnih kron in podobno.
 


Naročite se na BREZPLAČEN POSVET